Kom mai du skjønne milde..

Mai er måneden som introduserer en helt ny sesong, der fridager krydrer kalenderen og Norge igjen blir opptatt av uteområdene. Å tilpasse boligen til de ulike årstidene har blitt enkelt for folk flest gjennom lavere pris på interiør og inspirasjon fra sosiale medier. Det skal ikke så mye til å forvandle boligen fra vinterkos til sommersol!

Stuen

Hvor mye lys kan man slippe inn i et rom? Stuen er oppholdsrommet med de største vinduene og ofte med det best utsynet. Ta frem de hvite gardinene eller sommergule alternativer. Farger fra provence eller marineblått er alltid populært. Vaser og pynt i samme fargepalett eller møbler i naturfarger skaper et sammenhengende designyttrykk som viser at du har gjort en innsats for å ønske lyse sommerdager velkommen inn.

Soverom

Frem med linklær og sommerdyner. Organiser rommet slik at du holder varmen ute og frisk luft inne. Fargene bør være av den duse sorten, og det tykke sengeteppet kan med fordel pakkes bort til neste vintersesong. Pynteputer med sommermotiv er rimelig flere steder – og gir en ekstra piff til soverommet.

Kjøkkenet

Ta utgangspunkt i maten du skal servere i denne sesongen. Kanskje det blir mer skalldyr og lette salater? En fin salat eller fruktbolle i sommerfarger midt på kjøkkenbenken forandrer kjøkkenet fra identitetsløst til sommerklar. Få urtene opp og frem. De skal stå på benken, de skal lukte godt, de skal friste deg til å dandere de herligste sommerrettene.

Inngangspartiet

Det første man møter som gjest, eller når man kommer hjem fra jobb er inngangspartiet. Mange har oppdaget store krukker og blomsterpotter, eller kanskje en antikvitetsgjenstand som setter en snert på trappesatsen. En god gammeldags kost som man bruker jevnlig til å feie og stelle, gjør det enkelt å holde det representabelt gjennom sommeren.

Uteplassen

Nordmenn har blitt mer kreative på terrassen og uteplassen. Her skal det ofte uttrykkes en særegen stil, og det bør stå i kjennskap til hverandre. Mye kan kjøpes brukt, eller på din lokale møbelforhandler. Tenker man helheten fra start, er det enklere å kjøpe inn ekstra møblement eller erstatte det som har gått i stykker.

Terrassen

Gjør det enkelt å holde det rent. Ofte vil man plages med svevestøv og pollen. Kan du ikke spyle, så sørg for en kost og en klut i ny og ne. Matter på begge sidene av dørkarmen er viktig for å ikke dra skitten med seg inn. Her kan mange bli flinkere. Husk at terrassen ikke er et oppbevaringsrom i sommerhalvåret. Det som skal i boden bør bæres ned før utgangen av mai.

Skal du selge bolig og ønsker tips fra din lokale megler? Klikk HER!