Dette kan gå galt ved boligsalget – bruk eiendomsmegler i prosessen!

Å selge bolig er blant de største økonomiske avgjørelsene du tar i livet. Det innebærer flere viktige valg som kan påvirke salgspris, flyttetidspunkt og rettslig oppgjør i etterkant. Derfor er det svært viktig å lese seg opp, bruke megleren som rådgiver og generelt være interessert i selve prosessen slik at man unngår de mest vanlige fallgruvene. Her finner du noen punkter som tar for seg hva som kan gå galt ved et boligsalg.

Har dårlig tid

Planlegging er viktig. Sammen med megleren skal dere avgjøre styling, salgsstrategi, markedsføring, tidspunkt og visninger. Jo kortere tid du har, jo mer overlater du til flaks og tilfeldigheter. Sett av god tid sammen med megleren i forkant av et boligsalg, det viser seg alltid gunstig for gjennomføringen.

Uheldig timing

Boligprisene og interessen svinger gjennom året. Snakk med meglerne som har lokalkunnskap og spør når det vil være gunstig å selge akkurat din bolig. Ofte kan det være lurt å selge i de store boligmånedene etter jul og sommer, men da må man også vite at konkurransen er større, det kreves derfor mer av styling etc.

Rotete på visning

Hør på rådet om å fjerne personlige eiendeler. Kjøpere skal se for seg sin familie og sine ting i boligen, ikke bilder av dine foreldre eller barn. Nips og samleobjekter, spesielt av personlig karakter bør ryddes helt bort. Boligen skal være møblert, men tenk at den skal nærme seg utstillingsvinduet på en møbelbutikk. Rent og presentabelt.

Kjøper har ikke penger

Hva skjer hvis finansieringen til kjøper ikke holder mål ved overtagelse? Du kan ikke gjennomføre overtagelse før pengene er på klientkonto. Det påløper det forsinkelsesrenter og du har et krav ovenfor kjøper som er juridisk bundet fra budaksept. Skulle det ende i et dekningssalg er det viktig å ha en kvalifisert megler til å hjelpe deg gjennom denne krevende prosessen.

Uenige ved overtagelse

Hvis boligen har mangler det ikke er opplyst om eller er i henhold til avtale, kan kjøper holde tilbake en sum som står på klientkonto til dere blir enige. Det skal graverende feil til for at kjøper kan heve kjøpet. Som selger kan du forebygge ved å opplyse om alle sider ved boligen og en detaljert tilstandsrapport.

Holde igjen penger

Kjøper kan egentlig holde igjen så mye han vil, men det må ikke være urimelig i forhold til det som skal utbedres. Hvis kjøper klager på en terrasse til 200.000 kroner, og det holdes igjen 2 millioner, kan selger kreve renter av det overskytende beløpet.

Megler blir syk

Profesjonelle meglere vi alltid ha en stand in som settes inn i de ulike delene av prosessen og står parat hvis det skjer noe med primærkontakten til kunden. Ta kontakt med din megler for å sikre ditt boligsalg!

Klikk her for å finne din kvalifiserte lokalmegler!