Tips til ryddigere hage og uteområde i påsken!

Når snøen har smeltet og gradestokken viser stabile plussgrader er det på tide å gjøre klart uteområder og hager. Dette er uavhengig om du skal ha visning eller ikke, det vil alltid telle positivt for boligen og prisutvikling å ha det velstelt på eiendommen.

Rydd og organiser

Mye er gjort bare man heller ut vann etter snøsmelting, raker og fjerner gammelt løv og dødt gress. Forsøk å få frem heller, stier og busker, slik at man enklere kan vedlikeholde gjennom sommeren. Kveil opp hageslangen, sett frem vanningsutstyr, fei grus og nedfall bort fra flatene.

De fleste hagesentre er åpent på søndager. To krukker med planter på hver side av trappen gjør det innbydende for gjester og besøkende. Gjemt bak hushjørnet kan du plassere den nyinnkjøpte redskapskassen.

Klipp og trim

Med noen enkle grep kan du skape og forme planter, busker og gress. Det første man bør gjøre er å fjerne gamle og råtne greiner. Ta de gjerne nede ved roten om det er mulig. Dette skaper rom og lys til å kunne dandere jord og gress rundt de større vekstene. Her anbefales det å investere i en god hekkesaks, den kan brukes på mer en bare hekken.

Gresset liker å bli klippet og stelt, da vokser det nemlig frem en jevn strøm av friskt grønn herlighet gjennom hele sommeren. En velstelt plen er gjerne det første man legger mer til på en eiendom.

Utemøbler

Det finnes et stort tilbud av ulike utemøbler og løsninger til terrasse og hage. Selv om det primært skal være funksjonelt og tåle været godt, er det lov å tenke design og matching med resten av eiendommen. Velg gjerne puter og trekk med samme omhu som du ville gjort innendørs for å sikre stilen du er ute etter. Selv om du bruker uteplassen lite, er det et viktig designelement for helheten. Det betyr også at du kan velge å skape en helt unik oase rundt utemøblementet.

Det viktigste er at du har lagt en tanke bak løsningen du velger. Da slipper man hummer og kanari looken mange ofte ender med da disse elementene blir innkjøp i rykk og napp, akkompagnert med “kjekt å ha” av ulik art.

Vurderer du å selge boligen over påske og trenger tips fra din lokale megler? Klikk her!