Fritidsboliger og årstider – hvor og når?

Vi er så heldige å ha fire flotte årstider i Norge. Ikke nok med dét, vi har en lang kystlinje og fager fjellheim i tillegg. Det gjør at vi er i verdenstoppen i antall fritidsboliger per innbygger. Variasjonen er stor i pris, beliggenhet, kvalitet og bruk, men en ting er samles vi nordmenn rundt: Vi elsker våre fritidsboliger, noe som gjenspeiler seg i høy utbygginstakt og gode prisnivåer på populære feriesteder.

Det har tidligere vært en kjennsgjerning at hyttetrendene følger årstidene, der fjellhytter og sjøhytter svinger med den primære brukstiden. Høsten og vinteren er en populær tid for kjøp av hytter på fjellet. De fleste ønsker å ta hytten i bruk rett etter kjøpet. Hvis du skal feire julaften i nykjøpt tømmer, bør kontrakten signeres før 1, desember.

Fjellhytter er eneste fritidsboligene som holder seg nogenlunde i pris gjennom året. Det skyldes kanskje at det er like populært å gå i fjellet til fots som på ski.

Når det nærmer seg påske, lengter de fleste nordmenn etter sol og varme. Da dukker annonsene for sjønære eiendommer og hytter opp. Eiendomsmeglerne frister med måkeskrik og reker når nye prosjekter legges frem. Men ser vi på omsetningen, varer sommerhyttesalget ut gjennom felles ferien. Kanskje man ikke er helt fornøyd med årets ferie, og planlegger for de neste årene.

Selv om de kan virke like er det flere karaktertrekk som skiller hyttemarkedet på fjellet og ved sjøen. Prisene er ofte høyere per kvadratmeter ved sjøen, og det kan tilbudssiden ta ansvaret for. På fjellet finnes det nesten uendlige med tilgjengelig tomter. Blir fritidsboligene utsolgt, klargjøres neste hyttefelt og nye reisverk ser dagens lys.

Ved havet er det strenge begrensninger på hva man kan bygge og de mest populære områdene er fullt utnyttet. Det skaper et annet prispress. I tillegg beholdes hytte ved sjøen oftere i familiens eie, gjennom arv.

Her kan du se hvilke fritidsboliger &Partners har for salg akkurat nå!