Den fineste årstiden!

Perioden fra påske til sommerferie er både jobbetid, utetid og den tiden da fotografene virkelig får frem kvaliteten i boligen du skal selge. Alle hus og leiligheter ser best ut i naturlig lys med en grønn hage og friske blomster på bordet. Går du med salgsplaner bør du sette i gang sporenstreks!

Årets sykluser

Boligmarkedet går ofte i sykluser gjennom året, der Januar er den mest aktive perioden. Det går saktere og saktere frem til påske, men plukker seg gjerne opp igjen i April. I gamle dager snakket man om et «vårslepp» i boligmarkedet, noe som uteble i fjor da det var et veldig lavt utbud av boliger. I år har tendensen snudd, og det ligger an til en god salgsperiode frem til sommeren.

Feriemodus

En stor årsak til at disse månedene mellom påske og sommer er en fin arbeidsperiode, er fordi vi er glad i ferier i Norge. Alle vet at det som ikke blir gjort nå som alle er i modus, blir påbegynt i august i stedet. Det gjelder prosjekter, salgsarbeid, diverse gjøremål alle kjenner fra sitt daglige virke. Svært få kjøper bolig i fellesferien!

Ikke for sent

Selv om du kanskje ikke har startet salgsprosessen før påske, er det absolutt ikke for sent enda. En salgsprosess tar ofte 3-5 uker, og du rekker derfor fint å kontakte en megler i dag slik at boligen kommer i markedet før aktiviteten dropper i juni måned.

Noen tips til deg!

  • Kontakt en av våre eiendomsmeglere så raskt som mulig. Dette er fagfolk som sitter på verdifull kunnskap om ditt lokalmarked, riktig timing og hvordan dere best markedsfører boligen til potensielle kjøpere.
  • Rydd bort resten av vinteren, sett ut utemøblene, tenk på hvordan utearealene vil se ut på bildene.
  • Hør på våre eksperter om styling. Ofte får man bare en kort sjanse til å vise boligen frem fra sin beste side
  • Bestem deg for å være fornøyd med prisantydning. Tiden da boligene gikk langt over takst er forbi. Det skyldes både en avmetning i markedet, men også bedre prisfastsettelse fra meglernes side.

Klikk her for å kontakte din lokale &Partners megler!